Novosti u poslovanju: Dacia okreće novu stranicu i predstavlja Manifesto

Predstavljanjem atraktivnog koncepta rumunska marka Dacia najavljuje neke novosti u poslovanju.

Manifesto, konceptni auto koji Dacia predstavlja, “laboratorija” je za testiranje inovativnih rješenja, od kojih će neka naći mjesto u serijskim modelima. Manifesto ne najavljuje poseban model, samo pokazuje kako se na što jednostavniji način može zadovoljiti avanturistički duh vozača, a da se pritom u fokusu drži ekološki aspekt.

Ovdje su putnici doslovno u direktnom doticaju s okolinom – Manifesto nema vrata, prozora ni vjetrobranskog stakla. Poklopac gepeka je pak radna ploha, dok se komunikacija s civilizacijom odrađuje putem Bring-Your-Own-Device sustava. On je već komercijalizovan i prihvatili su ga brojni kupci.

YouClip je dodatak koji na jednostavan način nudi sigurno pričvršćivanje niza praktične i modularne opreme. U Daciji kažu kako će se ugrađivati u serijske modele, kao što su se već počeli nuditi modularni krovni nosači. To sigurno ne vrijedi za jednostruko prednje svjetlo koje se može odvojiti i upotrebljavati kao snažna ručna svjetiljka.

Automobil je izrađen većim dijelom od recikliranog materijala Starkle, u unutrašnjosti su prirodni materijali poput pluta, a gume su pune i samim time vječne.

Manifesto je pravi terenac. Ima pogon na sve točkove, visoko postavljenu podnicu, dok je cjelokupni interijer vodootporan. Prevedeno, nakon dana valjanja u blatu ovaj se auto čisti mlazom vode izvana i iznutra.

A kad je Dacia u pitanju, prave stvari tek dolaze. Novi logotip, novi izgled prodajnih salona, novi dizajn i nove boje učiniće marku još privlačnijom, baš kao i bolje korisničko iskustvo koje najavljuju, prenosi Index.

Ostavite komentar: