Novina na društvenoj mreži: Instagram sprema opciju za priče

Priče koje će ljudi spremiti u skice moći će pogledati da vide kako ih vide njihovi pratioci, dodatno ih uređivati te ih objaviti naknadno.

Instagram će ubrzo olakšati uređivanje vaših postova s uvođenjem skica za priče. I dok svoje postove za feed već možete spremiti kao skice u aplikaciji, Instagram već neko vrijeme radi na dugo očekivanoj opciji skica za priče.

Ovo je trenutno dostupno kao ograničeni test za mali broj korisnika na iOS-u i Androidu. Ako i kada se ovo pokrene za sve, novo dugme “spremi skicu” omogućiće vam spremanje posta na kojem radite u mapu skica. Trenutno pokušaj spremanja priče koja je u tuku s efektima traži od aplikacije da je pohrani u biblioteku slika na vašem uređaju kao videozapis.

Umjesto da odmah objavi priču, opcija izrade olakšaće očuvanje priče zajedno sa svim trenutno primijenjenim efektima, naljepnicama, pozadinskom muzikom i animacijama na kojima ćete kasnije raditi. Drugim riječima, sve izrađene Priče spremaju se tačno onako kako će se prikazati korisnicima, omogućujući vam da ih uredite u pokretu i naknadno objavite.

Da ova novost stiže potvrdio je Adam Moseri, direktor iz Instagrama. Još se ne zna kada bi ova funkcija mogla da postne dostupna svima. Instagram bi od nje mogao odustati samo ako se pokaže da nije popularna među korisnicima koji su dobili opciju da ju testiraju što je malo vjeroatno, piše “Makeuseof”.

Ostavite komentar: