Novi ruski “lovac” lovi na velikim visinama – VIDEO

“Ohotnik” je u stanju da dostigne brzinu od 1.000km/h, ima veći raspon krila od Su-57, a pod punim opterećenjem težak je čak 20 tona

Novi ruski borbeni dron, djelo kompanije Suhoj, nalazi se u fazi intenzivnog testiranja i probnih letova koji sprovodi ruska vojska. “Ohotnik”, odnosno lovac, svoj prvi probni let je imao 30. avgusta prošle godine, a potom je u septembru letio zajedno sa borbenim avionom pete generacije Su-57.
Tokom tog probnog leta, dron je u “automatizovanom modu” sam manevrisao na visini od 1.600 metara, a let je trajao više 30 minuta.
“Ohotnik” posjeduje napredne izviđačke i stelt sposobnosti i u stanju je da dostigne brzinu od 1.000 kilometara na čas. U vrijeme prvog leta “Ohotnika”, ruski mediji su navodili da je novi dron pod punim opterećenjem težak čak 20 tona i da ima domet do 5.000 kilometara.

Raspon krila iznosi skoro cijelih 20 metara (kod Su-57 je 14,1 metar), a ukupna dužna letjelica je 14 metara. Ipak, mnogi detalji o dronu, koji nosi oznaku S-70, još nisu poznati, ali se smatra da će on biti u stanju da razmjenjuje podatke, odnosno da će biti umrežena i kontrolisana iz aviona u vazduhu.

 

Izvor: telegraf.rs

Ostavite komentar: