Novi izvještaj za akcionare došao u pravi čas: Kako je Snepčet postao bolji od Fejsbuka

Snepčet je u svom izvještaju o zaradi u četvrtom kvartalu prijavio 23 miliona dolara pozitivnog neto prihoda.

Takođe, broj aktivnih korisnika na dnevnom nivou popeo se na 319 miliona, što je povećanje od 13 miliona u drugom kvartalu zaredom.

Vijest za akcionare je posebno dobrodošla jer su rezultati Snep-a došli dan nakon što je Meta izvijestila da je broj dnevnih aktivnih korisnika Fejsbuka opao po prvi put u istoriji. Snep je, kao i Fajsbuk, u prošlosti rekao da su Eplove promjene privatnosti negativno uticale na njegov reklamni posao. Ali, sada se čini da Snep lakše upravlja tim promjenama.

Tokom razgovora sa analitičarima, finansijski direktor Derek Andersen naveo je da je Snepčet-ov pristup usredsrijeđen na privatnost.

Analitičari su primijetili da je pandemija promijenila ponašanje korisnika Snepčeta. Korisnici manje objavljuju priče svojim prijateljima, ali isto tako i manje prate njihov sadržaj. U isto vrijeme, ljudi sve više gledaju premium sadržaj, kao i onaj u Spotlajtu, prenosi Blic.

Snepčat-ova funkcija Spotlajt je slična TikTok-u i koristi se za video zapise kratkog formata. Koliko je ova funkcija danas popularna, vidimo po tri puta više mjesečnih postova po kreatoru nego kada je Spotlajt pokrenut prije godinu dana.

Ostavite komentar: