Novi detalji: Značajno bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

Tokom prethodnih sedmica, pojavilo se nekoliko izvještaja o predstojećoj iPhone 15 seriji. Sada imamo nove detalje o kameri.

Prema navodima iz najsvježijih izvještaja, iPhone naredne generacije će imati značajno bolji senzor kamere. Glasine sugerišu da Sony sprema moćnan kamera senzor za iPhone 15.

Ističe se da Sony sada ima senzor za kameru koji može da primi mnogo više svjetla nego ranije. Kao rezultat, senzor bi trebalo da omogući znatno bolje fotografije, posebno u uslovima slabijeg osvjetljenja.

Izvještaj pominje da je Sony načinio neke izmene u dizajnu novog CMOS čipa, pa tranzistori više ne zauzimaju prostor u gornjem dijelu senzora. Time je povećan broj fotodioda.

Nije pomenuto da li će Apple biti prvi proizvođač telefona koji će koristiti novi Sony senzor, ali je veća vjerovatnoća da to bude neki Android uređaj, prenosi B92.

Takođe, u ovom trenutku nije poznato da li će svi iPhone 15 modeli dobiti novi kamera senzor. Apple obično novu, vrhunsku tehnologiju koristi u svojim najjačim modelima, što znači da bi novi senzor mogao biti rezervisan za iPhone 15 Pro modele.

Ostavite komentar: