Nova opcija: Kako da provjerite da li vas je neko blokirao na Fejsbuku?

Ponekad se korisnici Fejsbuka jednostavno zasite platforme i deaktiviraju svoj profil, ali ako ih više ne vidite među svojim prijateljima, postoji šansa da su vas blokirali.

Fejsbuk nikad nije slao notifikacije o blokiranju, što znači da ćete morati sam da se potrudite ako imate određene sumnje.
Ako ste blokirani, taj se profil više neće pojavljivati u rezultatima pretraživanja. Međutim, uvijek su mogući izuzeci pa postoje drugi načini istrage.
Potražite profil za koji sumnjate da vas je blokirao na listi svojih prijatelja, a ako ih tamo nema, vjerovatno su vas uklonili. Ako i dalje niste sigurni, postoji i treći način za provjeru koji uključuje „lov“ na Guglu.
Iako ne možete da vidite profil osobe koja vas je blokirala u rezultatima pretraživanja na Fejsu, njihov profil će i dalje biti tamo ako ih izguglate.
U pretraživaču ukucajte „Facebook (ime osobe)“ i provjerite postoji li njihov profil još uvijek. Ako ga vidite, kliknite na njega. Ako vam izađe poruka o grešci ili nedostupnosti sadržaja, imamo loše vijesti za vas.
Postoji još jedan način na koji možete da provjerite jeste li blokirani, ali biće vam potrebna pomoć. Pitajte prijatelja da provjeri da li je profil određene osobe još uvijek aktivan.

Ostavite komentar: