Nova opcija: Android uskoro dobija funkciju koju iPhone vlasnici obožavaju

Nova karakteristika vjerovatno će stići zajedno sa Androidom 13, što znači da je možemo očekivati od jula pa nadalje.

Predstojeća verzija operativnog softvera iz Googlea, korisnicima će konačno dati mogućnost gašenja podsjetnika odmah nakon prvog pokretanja aplikacije.

Najnovija testverzija Androida 13 sa sobom je donijela zanimljivu karakteristiku pod imenom “Runtime notification permissions”. Riječ je o na prvi pogled jednostavnoj opciji, koja korisniku nakon prvog pokretanja instalirane aplikacije postavlja pitanje želi li da mu program šalje podsetnike.

Instagram dobija brojne novitete, koji poboljšavaju aktivnosti korisnika

Ova karakteristika je, piše The Next Web, presudna za brojne korisnike Androida zato jer operativni sistem dozvoljava sve vrste obavještenja sve dok ih korisnik ne isključi. Uz Android 13 ova će mogućnost biti u rukama korisnika od samog starta, slično kao na Apple iOS-u.

Prema rezutatima istraživanja, koje je prošle godine sproveo Clevertap – kompanija za mobilni marketing, prihvatanje obavještenja na Androidu vrti se oko 91 odsto, dok je na iOS-u svega 44 odsto, što je uglavnom zbog gore pomenute automatske funkcije.

Izvor navodi da su prva saznanja o ovoj zanimljivoj opciji stigli od sajta Android Police, odnosno insajdera Mišala Rahmana. Rahman je naglasio da će nova karakteristika vjerovatno stići zajedno sa Androidom 13, što znači da je možemo očekivati od jula pa nadalje.

Ostavite komentar: