Nova Google Chrome ekstenzija upozorava na hakovane lozinke

Google je Dan bezbjednosti na internetu proslavio novom bezbjedonosnom alatkom koja provjerava kombinacije korisničkih imena i lozinki koje se koriste u okviru Chrome-a, te korisnike upozorava u slučaju da su hakeri već došli do njih.

Radi se o Password Checkup Chrome ekstenziji koja Chrome korisnike obavještava kada je neophodno da promijene lozinke, te se preporučuje svima koji inače koriste ovaj internet pretraživač.

Oni koji su zabrinuti za lozinke koje putuju na provjeru do Google servera mogu da odahnu, budući da je kompanija tokom kreiranja ekstenzije sarađivala sa kriptografima sa Stenford univerziteta kako bi se omogućilo da zaposleni u kompaniji Google ne vide korisnička imena i lozinke, te da ove ostanu sigurne čak i u slučajevima kada dođe do curenja podataka.

Kada se jednom instalira, Password Checkup alatka nadgleda sva logovanja u okviru pretraživača, te izdaje obavještenja kada se lozinke poklope sa onima iz baze podataka koja okuplja kompromitovane lozinke, prenosi PC Press.

Kompanija ističe da korisnici neće biti upozoravani na slabe lozinke poput ‘123456’, a sve dok se ove ne pojave na spisku ukradenih podataka.

 

Ostavite komentar: