Nova funkcija u najavi: WhatsApp radi na uređivanju poslatih poruka

WhatsApp vrijedno radi na svom unapređivanju, a nova funkcija koju će korisnici dobiti jeste editovanje, odnosno uređivanje poslanih poruka.

Baš kao što je slučaj s izbrisanim porukama, editovane poruke će se prikazivati s oznakom “edited” svim učesnicima chata. Prvobitno se pojavila informacija da WhatsApp radi na opciji koja je namijenjena Androidu i iOS-u, no najnoviji izvještaj govori da je “bliža” Appleovom operativnom sistemu.

WhatsApp za beta verziju iOS 23.6.0.74 na aplikaciji TestFlight sada prikazuje upozorenje za editovane poruke. Ovo upozorenje vide svi učesnici chata koji će znati da je prouka promijenjena.

Novi izvještaj je potvrdio ranije glasine da će WhatsApp omogućiti korisnicima da edituju poruke u periodu od 15 minuta nakon što ih pošalju.

WhatsApp također razvija i funkciju Audio Chat, koja će se vjerovatno pojaviti u chat prozoru korisnika. O njenoj funkcionalnosti zasad nema detalja, ali s obzirom da je uočena u WhatsAppu za Android betu, vjerovatno je u pripremi i za iOS.

Popularna aplikacija je nedavno uvela dvije nove mogućnosti za grupe. Jedna omogućava administratorima grupe da odluče ko se može pridružiti, dok druga pomaže korisnicima da traže određenu grupu u moru drugih tako što će im omogućiti da pretražuju ime bilo kojeg kontakta i vide grupe koje su im zajedničke.

Ostavite komentar: