Nevjerovatno! Arheolozi pronašli klin sa krsta na kojem je razapet Isus?

Češki arheolozi pronašli su u manastiru Milev u Češkoj predmet koji bi mogao biti povezan sa raspećem Isusa Hrista, javila je Novinska agencija Češke.

Prema pisanju Agencije, arheolozi su u šupljini u kripti manastira pronašli dio klina dug 15 centimetara. Predmet se nalazio u kutiji napravljenoj od hrastovog drveta u četvrtom ili petom vijeku.

Poklopac kutije prvobitno je napravljen od zlatne ploče i ima urezana slova “IR”. Arheolog koji je učestvovao u otkrivanju predmeta Jiri Sindelar smatra da ta dva slova predstavljaju akronim latinskih riječi “Jesus Reks” (Iesus Rex), što znači “Kralj Isus”.

S obzirom na ranije bogatstvo i reputaciju manastira Milev, istraživači smatraju da bi tvrdnja da je zaista riječ o dijelu klina koji je korišten prilikom razapinjanja Isusa na krst mogla biti “realna”, prenio je “Sputnjik”.

Manastir je tokom Husitskih ratova opljačkan, a Sindelar smatra da uništavanje manastirske arhive tokom pljačkanja objašnjava zašto nema podataka o tome da se klin nalazi u manastiru

Ostavite komentar: