Nevjerovatan interes kupaca: Prvi fleksibilni pametni telefon na svijetu već je rasprodat

Ako je suditi prema ovim podacima, tržište za fleksibilne pametne telefone (pogotovo jeftinije kategorije) i dalje postoji.

Kad su početkom godine predstavljeni prvi fleksibilni pametni telefoni, najčešće se mogao čuti komentar kako su veoma skupi i “kome to treba”.

Pa očito mnogima, jer je američki Royole cijelu svoju pošiljku fleskibilnih pametnih telefona FlexPai već rasprodao.

Službeno je FlexPai bilo moguće naručiti još u januaru uz napomenu da će uređaji biti dostupni kroz 60 dana. No, Royole je upao u probleme s proizvodnjom pa su tako prvi primjerci za prodaju bili završeni tek u martu. Tako je prodaja krenula tek krajem aprila što su kupci jedva dočekali.

Iako nema podataka o tome koliko je tačno uređaja prednaručeno, zanimljiva je informacija da je azijska stranica Tmall, preko koje je pretprodaja krenula 28. aprila objavila kako je cijela pošiljka rasprodata te da je već naručila dodatne količine koje će u prodaju krenuti 9. maja.

Podsjetimo, FelxPai koristi posljednju seriju Snapdragon 8 SoC procesora s vještačkom inteligencijom, a dolazi s dvije kamere – 20 megapikselnom telefoto lećom i 16 megapikselnom širokougaonom lećom. Verzija sa 6GB RAM-a i 128GB pohrane stoji 1340 dolara (oko 8900 kuna) što je povoljnije i od Samsungovog Folda i Huaweijevog Mate X-a.

Ako je suditi prema ovim podacima, tržište za fleksibilne pametne telefone (pogotovo jeftinije kategorije) i dalje postoji. Bez obzira na potencijalne probleme s izdržljivošću ekrana.

 

Izvor:(ZIMO)

 

Ostavite komentar: