Netflix ima novu strategiju: Okreće se video-igricama

Streaming platforma Netflix planira veća ulaganja u video igrice budući da očekuje slabiji rast broja pretplatnika na uslugu streaminga zbog sve konkurencije i ukidanja pandemijskih ograničenja koja su držala ljude kod kuće.

Netflix bilježi znatno sporiji rast broja novih pretplatnika nakon uzleta u 2020. godini, podstaknutog mjerama zatvaranja i ograničenja kretanja koje su vlade uvele kako bi suzbile pandemiju covida 19.

Kompanija je u utorak saopštila da je počela proširivati ponudu video-igrica, koja će biti dostupna pretplatnicima bez dodatnih naknada i u početnoj će fazi biti usmjerena prvenstveno na igrice na mobilnim uređajima.

“Igrice smatramo novom kategorijom sadržaja, nalik našem širenju na originalne filmove, animaciju i televizijske emisije bez scenarija“, saopštila je kompanija.

Netflix navodi da je u drugom tromjesečju privukao 1,54 miliona novih pretplatnika i sada ih broji ukupno 209 miliona. U istom prošlogodišnjem periodu, na početku pandemije, bilježili su 10,1 milion novih pretplatnika.

U periodu od jula do septembra očekuju novih 3,5 miliona.

Netflixov je prihod u drugom tromjesečju porastao 19 odsto, na 7,3 milijarde dolara. Neto dobit gotovo je udvostručena, na 1,35 milijardi dolara.

Pandemija je ove godine negativno uticala na tv produkciju Netflixa, suzivši izbor novih naslova. Kompanija je najavila poboljšanje u drugoj polovini godine, izdvajajući nove sezone serija You, Money Heist i The Witcher.

Ostavite komentar: