Netfliks nudi novu funkciju: Sprečava “dijeljenje” naloga

Pretplatnička platforma Netfliks uvodi novu funkciju “dodaj dom” kojom će spriječiti besplatno dijeljenje naloga sa drugim korisnicima, pošto će se svako dijeljenje dodatno naplaćivati uz redovnu pretplatu, prenijeli su američki mediji.

Uvođenjem nove funkcije “dodaj dom” korisnicima će biti omogućeno dijeljenje sa drugim koriscnima, ali uz mjesečnu naknadu za svakog novog korisnika pored redovne pretplate. Kupovina “novog doma” koštaće 2,99 dolara mjesečno.

Netfliks navodi da se uvođenjem ove funkcije omogućava korišćenje njihove platforme po izrazito nižoj cijeni nego što bi bila regularna mjesečna pretplata za svakog korisnika.

Oni su najavili da će korisnicima od 22. avgusta biti omogućeno i praćenje lokacije na kojoj se korišti njihov nalog, te da će u svakom momentu moći da uklone neželjene goste.

Na platformi kao promjenu navode određena ograničenja u pogledu korišćenja nove funkcije. Jedan nalog će moći da doda samo određen broj dodatnih “domova” u zavisnosti od njegovog nivoa.

Dok će osnovni nivo moći da doda samo jedan dodatni, standardni će imati pravo na dva, a premijum nalozi tri dodatna korisnika.

Netfliks će kao način za praćenje korišćenja naloga koristiti IP adrese i aktivnosti naloga, čime će sprečavati sada raširenu praksu dijeljenja jednog naloga između više porodica.

Nova funkcija se bitno razlikuje od funkcije “dodaj dodatnog člana” koju je Netfliks pokrenuo u nekoliko zemalja u martu 2022. godine, a koja je korisnicima davala mogućnost dijeljenja sa najviše dvije osobe sa kojima ne žive.

Kompanija je objavila nagli gubitak pretplatnika u aprilu ove godine, nakon čega je otpustila veliki broj zaposlenih.

Ostavite komentar: