Nešto novo na Instagramu: Korisnici mogu poslati privatni lajk kada im nečiji story privuče pažnju

Kompanija Meta je uvela novu mogućnost za Instagram, a to je slanje privatnih lajkova za storyje. Korisnici sada mogu poslati privatni lajk kada nečiji story privuče njihovu pažnju.

Ranije to nije bio slučaj, jer su korisnici mogli reagovati na story samo slanjem direktne poruke ili emoticona kao reakcije, a u oba slučaja bi se sadržaj prikazao u njihovom inboksu poruka i time ga “zagušivao”. Upravo to je problem koji se rješava novom opcijom slanja privatnog lajka.

Ako korisnik odluči poslati lajk na stori, on će se pojaviti na listi onih koji su pregledali story, a moguće mu je pristupiti ponovnim gledanjem svog storija. Osobe koje javno gledaju storije korisnika neće vidjeti broj lajkova.”Cilj je omogućiti ljudima da izraze podršku jedni drugima, ali i da ‘očiste’ svoje direktne poruke.

Razmjena poruka je ključni prioritet za nas i veliki dio onoga na šta se fokusiramo kada je riječ o direktnim porukama između vas i ljudi do kojih vam je stalo”, izjavio je Adam Moseri, prvi čovjek Instagrama.Instagram često dodaje male, ali korisne novitete poput ovoga.

Prošle jeseni je kompanija uvela opciju brisanja određenih fotografija ili klipova iz objavljenog posta. Lajkovi storyja neće značajno promijeniti način na koji koristimo Instagram, ali su koristan dodatak, prenosi Kliks.

Ostavite komentar: