Neočekivani hit u Evropi: Dačia Sandero u avgustu najprodavanija u Evropi

U avgustu 2021. Dačia je ponovila spektakularan podvig iz jula.

Pokazalo se da je Sandero neočekivani hit u Evropi. Prema podacima koje je objavio JATO Dinamiks, rumunski hatchback je već drugi mjesec je ispred Folksvagena Golfa.

U osmom mjesecu 2021. godine Sandero je stigao do 14.961 korisnika, bilježeći rast od 8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kada se prethodna generacija još uvijek prodavala na tržištu.

Interesantno je da Sandero nije jedini koji se dobro prodaje. Na četvretom mjestu nalazi se Daster s rezultatom od 11.327 primjeraka – ne mnogo lošijim od Jarisa, koji je bio prodat u broju od 12.594 primjerka, čime je stigao na treću poziciju. Daster je zato najpopularniji SUV na evropskom tržištu. Međutim, VW T-Roc mu je za petama s rezultatom od 11.179 primjeraka.

Dacijin rezultat zaslužuje priznanje. Pitanje je hoće li se Sanderovi sjajni rezultati ponoviti sljedećih mjeseci. Zasad postoji mnogo naznaka. U eri stalnih poskupljenja automobila pokazalo se da su niske cijene recept za uspjeh.

Nastavi li se tako, Sandero bi trebao značajno poboljšati svoju poziciju u godišnjoj statistici. Nakon osam mjeseci 2021. godine, nalazi se na petom mjestu. Hoće li ući među prva tri? Vrijeme će pokazati.

Ostavite komentar: