Najnoviji i najmoćniji Microsoft laptop: Surface Laptop Studio podržava tri režima

Do juče poznat kao Surface Book, odbacuje displej koji se odvaja od uređaja, u korist onog koji se prevlači naprijed.

“Surface Laptop Studio je najmoćniji Surface koji smo ikada napravili”, kaže Pete Kyriacou, potpredsjednik uređaja u Microsoftu.

Najneposrednija i najočiglednija promjena ovog nasljednika Surface Book-a su ekran i šarke. 14,4-inčni PixelSense Flow ekran (2400×1600) podržava do 120Hz i Dolby Vision.

Microsoft koristi novu fleksibilnu šarku za koju kaže da je izdržljiva i omogućava ovom laptopu da prelazi iz jednog režima u drugi.

Surface Laptop Studio podržava tri režima: laptop, scenski i studio.

Režim laptopa raspoređuje ekran kao i običan laptop, sa punom tastaturom i novom touch površinom.

U scenskom režimu stvari postaju zanimljive, jer se ekran može povući napred pod uglom koji je dizajniran za igre, strimovanje ili predstavljanje. Ovo će pokriti tastaturu, a ugao je pogodniji za gledanje Netflixa ili igranje igara, dodirivanje ekrana ili korišćenje nove Surface Slim Pen 2 za digitalno bojenje, koja se neočekivano zasebno prodaje.

Završni način rada Microsofta je studio, i kao što naziv implicira, dizajniran je za pisanje, skiciranje i sve ostale kreativne radnje. Microsoft pažljivo izbjegava da ovo nazove “režim tableta”, jer Surface Laptop Studio nije baš lagan sa skoro 4 kilograma i debljine je 0,7 inča.

Intelovi četvorojezgarni procesori 11. generacije Core i5 ili Core i7 dostupni su za Surface Laptop Studio. Core i5 modeli će se isporučivati sa Intel Iris Xe grafikom, dok će Core i7 varijante uključivati Nvidia RTX 3050 Ti GPU sa 4 GB VRAM-a. Biće dostupne opcije između 16 GB i 32 GB RAM-a i do 2 TB prenosivog SSD prostora za skladištenje.

Sve ove specifikacije čine Surface Laptop Studio veoma sposobnim za pokretanje najnovijih PC igara.

Microsoft je tradicionalno izbjegavao promovisanje Surface Book-a kao laptopa za igre, ali kompanija se oslanja na ovu ideju sa Surface Laptop Studio-om.

U Surface Laptop Studio-u, Microsoft prelazi na Thunderbolt 4. Biće dva USB 4 porta sa Thunderbolt 4, i uobičajeni Surface Connect port za punjenje i 3,5 mm priključak za slušalice. Podrška za Thunderbolt znači da možete povezati Surface Laptop Studio sa više 4K ekrana, koristiti spoljnu memoriju velike brzine ili čak koristiti eksterni GPU da biste ovaj uređaj pretvorili u moćan računar za igranje ili rad.

Kompanija je počela pretprodaju za Surface Laptop Studio, a isporučiće se 5. oktobra po cijeni od $1.599,99, prenosi B92.

Ostavite komentar: