Na sajmu u Las Vegasu: Turska predstavlja svoje električne automobile VIDEO

Najveći svjetski sajam elektronskih dostignuća, koji se tradicionalno svake godine održava u Las Vegasu, ugostiće od 5. do 8. januara kompaniju TOGG – prvog turskog proizvođača električnih automobila.

TOGG je prije dvije godine predstavio svjetskoj javnosti prototipove električnog SUV-a i limuzine, a nedavno je potvrdio da će proizvodnja oba modela početi 2022.

Turska kompanija je najavila da će na CES-u prikazati tehnologije po zajedničkim imenom “Use-Case Mobility”, koje u sebi objedinjuju “napredne električne, autonomne i povezane tehnologije mobilnosti”.
Očekuje se da će ovaj proizvođač automobila u Las Vegasu izložiti i prototipove električnog SUV-a i limuzine, prenosi B92.

Inače, dizajn oba automobila potpisuje studio Pininfarina. Vozila imaju potpuno električni pogon, a biće u ponudi u dve konfiguracije, sa jednim ili dva elektromotora, odnosno sa 200 i 400 KS.

Snažnijoj verziji će iz mjesta do 100 km/h biti potrebno 4,8 sekundi, a onoj sa jednim motorom 7,6 sekundi. Autonomija između dva punjenja se procenjuje na oko 500 kilometara.
Automobili će se izrađivati u fabrici Gemlik, u regionu Burse.

Ostavite komentar: