Microsoft: Windows 10 i transparentnost novih ažuriranja

Većina Windows korisnika ne odlazi često na „Windows 10 update history page“, te im to i nije neophodno sve dok uređaji funkcionišu kako se očekuje. Dešava se da Windows ažuriranja ponekad postanu složenija nego što se očekivalo, a naročito u prvim fazama u okviru kojih se obično otkrivaju mnoge greške.

U okviru problema koji su u vezi sa ažuriranjem ponekad dolazi i do ozbiljnih grešaka, poput propusta koji je uzrokovao brisanje podataka na korisničkim uređajima, a nakon Windows 10 verzije 1809, što je dovelo do toga da verzija zakasni više od mesec dana. Upravo zbog toga u kompaniji Microsoft smatraju da bi svi korisnici trebalo da bukmarkuju Windows 10 update history stranicu, koja je kreirana kako bi se povećala transparentnost nakon komplikacija u okviru verzije 1809.

Kako ističu članovi Windows Update tima, Microsoft je nakon objavljivanja Windows 10 verzije 1809 kreirao stranicu koja je posvećena ažuriranjima, a kako bi korisnici mogli da prate promene, te napredak u okviru neke nove update verzije, kao i razloge zbog kojih neko ažuriranje kasni. Na stranici može da se pročita i zašto je verzija 1809 objavljena tek 13. novembra, te upozorenje za korisnike u kojem stoji da bi trebalo da sačekaju dok ime se ne ponudi automatski update, prenosi PC Press.

Iz kompanije kažu da će stranica biti redovno ažurirana, te da bi trebalo da dobije i sekciju u okviru koje bi korisnici mogli da čitaju o značaju svakog ažuriranja, te o prednostima koje imaju oni koji ih primjene.

 Ostavite komentar: