Microsoft u Skype dodao podršku za pozadinsko zamagljenje

Microsoft je najavio podršku za pozadinsko zamagljenje za Teams prošlog septembra, kada je novu funkciju predstavio za chat platformu za poslovanja i Office 365.

Funkcija radi tako što izdvaja subjekte od pozadine i stavlja u fokus osobu ispred ekrana. Sada još jedan Microsoftov servis dobija ovu podršku.

Skype za desktop i laptop uređaje sada će podržavati opciju zamagljenja pozadine, za trenutke kada je ovo potrebno. Međutim, Microsoft ističe da iako se trudi da osigura zamagljenu pozadinu, ne postoje garancije da će to uvijek biti dostupno, prenosi portal “benchmark.rs“.

Skype za pozadinsko zamagljenje koristi istu AI tehnologiju kakvu ima i Microsoft Teams za detektovanje ljudske forme. Dodatno, funkcija pokušava da postigne zamagljenje normalnog izgleda tako što identifikuje kosu i ruke osobe, kako bi kreirala glatku figuru osobe tokom video poziva.

Kako bi se funkcija uključila, potrebno je mišem preći preko video tastera kako bi se pojavila opcija.

Potrebno je istaći da se funkcija uglavnom oslanja na softver, tako da postoji mogućnost da zamagljenje neće izgledati prirodno u nekim slučajevima.

 

Ostavite komentar: