Microsoft izbacuje novi telefona: Surface Duo 2 donosi nekoliko poboljšanja VIDEO

Microsoft Surface Duo 2 stiže u septembru ili oktobru.

Kompanija Microsoft tokom prethodne godine predstavila je nekoliko zanimljivih uređaja od kojih je najinteresantniji svakako bio Mirosoft Surface Duo 2 telefon-računar.

Preklapa se kao knjiga, ima dva ekrana bez tastera koja funkcionišu kao jedna cjelina, a softver je bio Android sa posebnim Microsoft i Office aplikacijama koje se prilagođavaju takvom tipu ekrana.

Telefon je bio izuzetno skup, koštao je od 1.400 dolara tj. evra u nekim EU zemljama i imao je vrlo limitiranu dostupnost.

Novi model je upravo procurio i izgleda da će se koncentrisati isključivo na strane koje su prethodniku zamjerene – jednoličnost dizajna i kameru.

Kamera na novim slikama Dvojke izgleda kao nalijepljena na uređaj i jako štrči iz ostatka kućišta, ali prema upućenim izvorima donosi standardno, ultraširoko i telefoto sočivo na Surface Duo liniju, što bi trebalo da značajno podigne kvalitet fotografisanja i snimanja. USB Type-C je pomjeren na desnu stranu uređaja, a promijenjen je i položaj skenera otiska prsta – u On/Off taster.
Što se izgled tiče, sa procurjelih fotografija i videa, za koje WindowsCentral tvrdi da su legitimne, vidi se jasno da će u prodaji biti tamnija boja kućišta, koja je neka mješavina tamnobraon i crne boje.

Osim toga Microsoft Surface Duo 2 bi trebalo da dođe i sa unaprijeđenim hardverom, koji će imati Qualcomm Snapdragon 888 čipset, 5G podršku, ali i NFC čip za bežičnu brzu razmjenu fajlova i ono još važnije – mobilno plaćanje beskontaktno.

Vjerujemo da će cijena ostati ista ili blago korigovana ka gore, jer je prvi model već bio najskuplji telefon u to vrijeme sa Android operativnim sistemom, a bez savitljivog ekrana.

Ostavite komentar: