Mask “javio” putem Twittera: Prvi primjerci Tesle Model S Plaid biće isporučeni u junu

Američka marka odložila je početak isporuka Modela S Plaid za nedjelju dana.

Inicijalno je planirano da prvi primjerci budu dostavljeni 3. juna, no to je sada pomjereno za 10. jun. Kako je Ilon Mask naveo na društvenoj mreži Twitter, Model S Plaid zahtijeva još nedjelju dana usavršavanja i prema njegovim riječima automobil ostavlja utisak kao svemirski brod.

Tesla Model S Plaid trebalo bi da bude epitom kada je riječ o performansama kod električnih vozila. Američki brend je ranije testirao ovaj četvorotočkaš na Nirburgringu pokušavajući da postavi rekord na toj stazi. Šta je bilo od tog pokušaja i dalje je nejasno jer ne postoje zvanični podaci o postavljanju rekorda od strane Tesle.

I dalje nema zvaničnih podataka o performansama Modela S Plaid, ali kruže silne glasine. Posljednje kažu da će taj sedan raspolagati sa baterijom kapaciteta 100 kWh što bi trebalo da omogući domet od nekih 630 km. Ubrzanje do “stotke” trebalo bi da se obavlja za samo 2 s, dok bi maksimalna brzina trebalo da iznosi 320 km/h.

No, to nije kruna ponude, jer nju zapravo predstavlja Model S Plaid+. Američki stručni mediji pišu da će ova verzija imati bateriju kapaciteta čak 140 kWh, te da će imati autonomiju kretanja veću od 835 km, što je u skladu sa onim što je Tesla ranije najavio pri predstavljanju restilizovanog Modela S.

Plaid+ će ujedno ponuditi i još ubjedljivije performanse, pa će se tako sprint do 100 km/h obavljati za manje od 2 s, dok će maksimalna brzina ostati ista – 320 km/h, piše AutoRepublika.

Ostavite komentar: