Loša vijest za ljubitelje igrica: Microsoft povećava cijenu Xbox konzola

Microsoft je odlučio da poveća cijenu Xbox Series X gejming konzole sa 422 dolara na 460 dolara na japanskom tržištu, dok je nešto jeftiniji Xbox Series S takođe poskupio sa 248 dolara na 292 dolara.

Najavljeno poskupljenje stupiće na snagu 17. februara, pa Japanci imaju još oko dvije sedmice da kupe Microsoft konzole po aktuelnim cijenama. Prošle godine je Xbox doživio vrhunac popularnosti u Japanu, kada je na gostujućem terenu pretekao najvećeg konkurenta – kompaniju Sony, prenosi Benchmark.rs.

“Poslije pažljive procjene stanja na tržištu u Japanu, odlučili smo da promijenimo predloženu maloprodajnu cijenu Xbox konzola. Redovno procjenjujemo uticaj lokalnih cijena, kako bismo održali razumnu konzistentnost u svim regionima svijeta. Ova revizija utiče na naše kupce i za menadžment kompanije predstavlja tešku odluku. Nastavićemo da pružamo vrhunski doživljaj igranja na Xbox konzolama koje kupci očekuju”, stoji u saopštenju predstavništva kompanije Microsoft za Japan.

Ovakva odluka suprotna je najavama iz avgusta prošle godine, kada je Microsoft, nakon što je Sony podigao PlayStation 5 cijene naglasio da se cijene Xbox konzola neće mijenjati.

Analitičari kažu da su očekivali drugačiji potez zbog odluke najvećeg konkurenta, kompanije Sony o poskupljenju PlayStation 5 konzola u svim zemljama, osim u SAD.

Microsoft je uvijek nastojao da se dobro pozicionira na japanskom tržištu, pa ćemo vidjeti kako će rast cijena uticati na obim prodaje.

Ostavite komentar: