Lako prelazite sa jednog na drugi… Fejsbuk prihvata više profila – ovo je caka

Meta će omogućiti korisnicima Fejsbuka da kreiraju više ličnih profila i prelaze između njih bez odjavljivanja i ponovnog prijavljivanja, navodi se u postu na blogu.

Bilo da ste novi u Fejsbuku ili ste dugogodišnji korisnik, možda ćete željeti da svoje lične i profesionalne odnose razdvojite, ili možda želite da zadržite jedan profil vezan za zajednicu čiji ste dio, a drugi profil samo za prijatelje – napisala je Meta.

– Kreiranje više ličnih profila omogućava vam da lako organizujete sa kim dijelite i koji sadržaj vidite za različite dijelove svog života. Zamislite jedan profil za gurmansku scenu koju volite i drugi da biste bili u toku sa svojim prijateljima i porodicom – stoji u saopštenju.

Moći ćete da imate do četiri dodatna Fejsbuk profila. Možete da prelazite između njih iz menija koji je dostupan kada dodirnete sliku profila u donjem desnom uglu trake sa alatkama.

Međutim, dodatni profili imaju neka ograničenja za početak; aplikacija Mesindžer ih neće podržavati, a funkcije kao što su Fejsbuk Dejting, Fejsbuk Marketplace i Professional Mode za sada nisu dostupne sa vaših dodatnih profila.

Meta je navela da je eksperimentisala sa ovom funkcijom tokom prošle godine i da smo “čuli od ljudi da im jasnija organizacija prijatelja, grupa i interesovanja pomaže da se osjećaju slobodnije da se angažuju sa publikom za koju veruju da je najrelevantnija”.

Ti razlozi su isti oni koji su uvijek podsticali ljude da prave dodatne profile na Instagramu ili Fejsbuku, a sa ovom promjenom, to je mnogo lakše učiniti.

Ova funkcija će biti globalno predstavljena od četvrtka, a uvođenje će se desiti tokom “narednih nekoliko mjeseci”. Ako se vratite u aplikaciju da napravite Fejsbuk finsta, možda ćete primijetiti novi logo, prenosi PC Press.

Ostavite komentar: