Kraj za Facebook kakav poznajemo: Stiže brža i modernija verzija

Od proljeća svi korisnici Facebooka prećiće na novi, potpuno izmijenjeni izgled Facebooka koji je već pušten određenom broju korisnika i to pod radnim imenom FB5.

Ovo je najavljeno još tokom 2019. godine a Mark Zakerberg je najavio brži i moderniji Facebook, a prve promjene su sada poznate.

Prva i najinteresantnija jeste da Facebook više nema prepoznatljivu plavu crtu u vrhu što je negdje i bio njihov zaštitni znak. Korisnici imaju na raspolaganju opciju da biraju između dvije nijanse pozadine, nešto poput Dark Mode kod brojnih uređaja.

Ono što će takođe dobiti redizajn jeste i logo koji će umjesto u kvadratu sada biti u krugu. Font je veći a smanjen je broj ikona koje stoje na početnoj strani kako bi korišćenje bilo jendostavnije.

Takođe, kreće i isčekivana opcija Facebook Dating koja će dozvoliti korisnicima da imasju svoju listu “simpatija” i ako se dvoje poklope, odnsono ako se nađu jedno drugom na listi, dobiće notifikaciju.

Tu su i još neke promjene poput unapređene aplikacije za Messenger koja će biti efikasnija, lakša i brža a biće dostupna i za Windows i Mac OS. Ujedno od sada će biti moguća komunikacija između korisnika Instagrama, WhatsApp i Facebooka, bez obzira na kojoj su od ovih aplikacija.

On koji su izabrani da među prvima isprobaju novi Facebook imaće opciju i da se vrate na stari izgled ali će svakako tokom godine svi preći na njega, prenosi SrpskaInfo.

 Ostavite komentar: