Koštaće više od 6.000 KM: Apple predstavio revolucionarni uređaj VIDEO

Appleov uređaj za proširenu stvarnost napokon je predstavljen nakon sedam godina.

“Uz Vision Pro više niste ograničeni zaslonom”, rekao je Tim Kuk predstavljajući novitet.

Ovaj sistem je mnogo više fokusiran na proširenu stvarnost nego na virtualnu, stapa virtualnu stvarnost sa stvarnim svijetom. Djeluje vašim očima, rukama i glasom. Apple je pokazao kako uređaj radi s aplikacijama, videozapisima i fotografijama, nudeći ogroman zaslon za sav vaš sadržaj. Takođe, njime se mogu igrati videoigre i gledati 3D filmovi.
Hardver ima novu karakteristiku pod nazivom EyeSight, koja koristi prednji zaslon za otkrivanje vaših očiju drugim ljudima u prostoriji. Vision Pro bežično radi s Mac računalom i s Mac perifernim uređajima.

Uređaj pokreće M2 čip koji je uparen s R1 čipom kako bi se stvorio dvoprocesor. Vision Pro može snimati prostorne fotografije i videozapise. Takođe može simulirati mračno pozorište u svijetloj sobi. Bob Iger se pridružio eventu i rekao da možete ići u Disney World putem uređaja. Sport, koncerti… sve kroz VR.

Vision Pro kompatibilan je s prilagođenim optičkim umecima koji se magnetski pričvršćuju na leće, proizvođača Zeiss, za one koji nose naočale. Trajanje baterije je do dva sata s vanjskom baterijom ili cjelodnevno kada je priključen, prenosi 9to5mac.

Zaslon ovog uređaja koristi microLED i uključuje 23 miliona piksela na dva panela. Kada je riječ o aplikacijama, Microsoft i Zoom već su optimizirani za visionOS. Stotine hiljada aplikacija za iPad i Mac biće automatski dostupne pri pokretanju.

Ovaj uređaj koštaće oko 3.265 evra (više od 6.000 KM), a na tržište stiže početkom naredne godine.

Ostavite komentar: