“Kontranapad” Nintenda: PlayStation i Xbox dobijaju konkurenciju

O novom modelu Nintendo Switch konzole govori se odavno, dok zvanične najave još uvijek nema. Ipak, tu je malo detaljniji uvid u planove japanske kompanije.

Kako piše Bloomberg, predstavljanje novog Switch modela biće ove godine i donijeće nam veći ekran, sa dijagonalom od 7 inča, 720p rezolucijom i OLED tehnologijom.

Za potrebe novog ekrana, Nintendo je ušao u saradnju sa Samsungom koji će raditi na masovnoj proizvodnji počevši od juna ove godine. Plan je da se tokom juna proizvede milion ekrana koji bi u julu završili na trakama za sklapanje konzola.

Sudeći po tome, Nintendo planira da novi model Switch konzole sa OLED ekranom predstavi krajem godine, taman pred prazničnu sezonu, kada prodaja hardvera cvjeta, prenosi play.co.rs..

U ovom slučaju nije navedeno da li će novi model imati i jači hardver, kao što se ranije govorilo, i samim tim podršku za 4K prikaz na odgovarajućim ekranima.

Nintendo Switch je bio najprodavanija konzola u više navrata prošle godine, a velike su šanse da će tako biti i ove, jer se Xbox i Playstation i dalje bore sa nestašicom zaliha.

Ostavite komentar: