iPhone 13 bi trebao izaći ove jesni: Možda dobije nešto što Android ima godinama

Apple bi trebalo da lansira novi iPhone ove jeseni, a glasine sugerišu da će konačno dobiti nadogradnju kojoj su se mnogi nadali.

Samo nekoliko mjeseci će proći dok Apple ne otkrije sve, a glasina o iPhone-u sljedeće generacije je da će imati nadogradnju Retina ekrana, navodi se u novom izvještaju Marka Gurman-a, koji ima izvanredne rezultate kada je reč o pogađanju glasina. Gurman predviđa da će se novi iPhone konačno isporučiti sa funkcijom “Always On display”.

Ova tehnologija ekrana postoji već duže vrijeme na Android pametnim telefonima i omogućava korisnicima da neprestano provjeravaju vrijeme, datum i nedavna upozorenja bez potrebe da tapkaju po ekranu da bi ga probudili. To takođe znači da možete provjeriti vrijeme tokom razgovora ili sastanka bez otključavanja telefona.

Kompaniji Apple ova tehnologija ipak nije nepoznata, jer su prethodne dvije iteracije njihovog Apple Watch-a u stanju da prikažu vrijeme na “Always On” ekranu, međutim nejasno je koji će se podaci tačno prikazivati na njemu, iako se može pretpostaviti da će to najvjerovatnije biti jednostavna maska sata i par ikona koje pokazuju e-poštu ili tekstualne poruke.

Uz tu funkciju, Apple bi mogao da uvede tehnologiju visokog osvježavanja ekrana od 120Hz u svoje nove telefone. Kompanija je kritikovana zbog toga što prošle godine na svoj iPhone 12 Pro nije uvela tu tehnologiju, te su uređaji imali osvježavanje od 60Hz. To se činilo čudnom odlukom, pogotovo jer skoro svi premium uređaji sa Android-om sada imaju tu visoku brzinu osvježavanja ekrana.

Ostavite komentar: