Integracija društvenih mreža: Facebook najavio velike promjene

Kompanija Facebook planira da integriše usluge razmena poruka aplikacija Votsap (WhatsApp), Instagram i Mesindžer (Messenger).

Iz kompanije su za BBC kratko poručili da su na početku “dugog procesa”.

Naime, njujorški list navodi da je taj plan lični projekat osnivača Facebooka Marka Zakerberga, a kada bude završen, integracija će značiti da će korisnik Facebooka moći da komunicira sa nekim ko ima samo nalog na Votsapu.

Ovo je, kako se navodi, trenutno nemoguće, pošto pomenute aplikacije nemaju zajednički izvorni kod.

Posao spajanja tri elementa je međutim počeo, a očekuje se da će biti završen do kraja 2019. godine ili početkom sljedeće godine, prenosi Blic.rs.

Zakerberg je u više navrata insistirao na ovom planu kako bi trojstvo usluga učinio korisnijim i povećao vreme koje korisnici provode koristeći te aplikacije.

“Želimo da napravimo najbolje moguće iskustvo dopisivanja, a judi žele da dopisivanje bude brzo, jednostavno, pouzdano i privatno. Radimo na stvaranju većeg broja našig proizvoda za razmjene poruka koje su od početka do kraja šifrovane i razmatramo načine da olakšamo mogućnosti povezivanja sa prijateljima i rođacima na društvenim mrežama”, navedeno je u saopštenju Facebooka.

U saopštenju je takođe navedeno da traju mnoge “diskusije i debate” po pitanju toga kako bi sistem eventualno funkcionisao.

 

Ostavite komentar: