Instagram razvija novu aplikaciju za razmjenu poruka „Threads“

Facebook navodno radi na samostalnoj aplikaciji za razmenu poruka za Instagram. Verge je izvijestio da se čini da aplikacija koja će se zvati Threads imitira mnoge od najpopularnijih Snapchat funkcija.

Nova aplikacija dizajnirana je za upotrebu sa vašom „listom bliskih prijatelja“ na Instagramu i omogućiće korisnicima da razmjenjuju informacije poput lokacije, brzine putovanja i trajanja baterije. Korisnici će na Instagramu imati i kompletan paket kreativnih alata, uključujući tekstualne, foto i video poruke.

Gigant društvenih mreža neko vrijeme se borio da stvori novu samostalnu aplikaciju za razmjenu poruka za Instagram. Odustali su od samostalne aplikacije Instagram Direct (još u beta verziji) u maju. Čini se da je Threads Facebook-ov pokušaj spajanja najboljih opcija Instagrama i Snapchata pod isti krov. Kao i Snapchat, Threads će vam omogućiti da automatski šaljete ažuriranja na celokupnu listu prijatelja.

Popularnost dijeljenja lokacije na društvenim mrežama imala je svoje uspone i padove – ali čini se da se ponovo vraća, prenosi PC Press.

Snapchat je početkom ove godine predstavio Snap Map, novu funkciju koja omogućava korisnicima da vide gde su njihovi prijatelji.

Da Threads ne bi prerano i neslavno završio poput Instagram Direct-a, verovatno bi trebalo da bude više od aplikacije za razmenu poruka. Različite nove funkcije i stari favoriti – zajedno sa pristupom odabranom spisku bliskih prijatelja – mogli bi da daju aplikaciji Threads ključ koji je potreban za uspjeh.Ostavite komentar: