Instagram istražuje problem zbog kog su izbrisani milioni pratilaca sa većeg broja naloga

Neki od najpopularnijih naloga na Instagramu iznenadili su se kada su primjetili da su izgubili milione sljedbenika bez ikakvog očiglednog razloga. Kompanija u vlasništvu Facebooka primjetila je problem i saopštila da sada istražuje to pitanje.

„Svjesni smo problema koji uzrokuje promenu broja sledbenika na nalozima nekih korisnika u ovom trenutku“, potvrdio je Instagram na Twitteru, dodajući da „radimo na tome da to rešimo što je prije moguće.“ Pitanje je postalo opšte poznato kada su neki korisnici Instagram-a, koji su prikupili značajan broj pratilaca na platformi, počeli da tvituju o iznenadnom gubitku miliona sljedbenika. U izveštaju se spominje da bi to mogao da bude rezultat akcija koje je kompanija nedavno preduzela kako bi se uklonili milioni naloga za koje se smatralo da su neautentični.

Međutim, ostaje da se vidi da li je to bio uzrok ovog problema, s obzirom da je Instagram na Twitteru objavio da radi na rješavanju ovog pitanja. Kompanija je nakon toga u srijedu uveče, 13. februara, tvitovala da stvar treba da se riješi do podneva 14. februara, prenosi PC Press.

Nisu se detaljno bavili uzrokom problema ili koracima koje su preduzeli kako bi osigurali da se korisnicima vrate njihovi sljedbenici.

 

Ostavite komentar: