Ima impresivne karakteristike: Novi Samsungov gejming monitor krasi brz ekran

Samsung je predstavio novi monitor za igre iz svoje ponude. Radi se o monitoru koji nosi naziv Odyssey Ark, a stiže s nekim impresivnim karakteristikama.

Odyssey Ark je 55-inčni 4K monitor sa zakrivljenošću od 1000R. Rezolucija ekrana je 3840 x 2160 piksela, a odnos stranica ekrana je 16:9. Panel koristi Quantum Mini LED diode za lokalno zatamnjenje (1056 zona) u kombinaciji sa 14-bitnom obradom. Podržava “Quantum HDR 2022”, što znači maksimalno osvjetljenje od 2000 nita. Monitor stiže sa mat završnom obradom za smanjenje odsjaja i refleksije.

Stopa osvježavanja ekrana je 165 Hz s podrškom za FreeSync Premium Pro. Ako igrate starije naslove, Neural Quantum Processor Ultra može ih povećati na 4K rezoluciju.

Postolje, koje stiže u kutiji s monitorom, omogućava podešavanje visine i nagiba, a postoje i tri opcije za postavljanje na zid (200 x 200, 300 x 300 i 400 x 400). Tu je fascinantni kokpit mod, koji omogućava rotaciju ekrana za 90 stepeni, tako da je donji dio ekrana, uglavnom, vertikalan dok ostatak ekrana visi iznad glave

Monitor se može koristiti za postavljanje više monitora bez ivica (postoje četiri HDMI ulaza), a ako ga okrenete u režimu kokpita, možete imati vertikalan niz od tri virtuelna monitora.

Samsung Odyssey Ark ima ugrađen impresivan zvučni sistem – postoje četiri zvučnika (po jedan u svakom uglu) plus dva vufera na dnu za ukupnu snagu od 60W i frekvencijski odziv do čak 45 Hz.

Monitor ima nekoliko naprednih funkcija, koje se mogu kontrolisati pomoću priloženog daljinskog upravljača Ark Dial, koji se napaja solarnom energijom.

Posjeduje i nekoliko korisnih funkcija za igranje igara, kao što su Game Bar i Samsung Gaming Hub. Monitor pokreće Tizen, a tu je i podrška za Amazon Alexa i Samsung SmartThings.

Cijena Samsung Odyssey Ark gejming monitora iznosi 3500 dolara.

Ostavite komentar: