I ako Tramp ne prizna poraz: Tviter će predsjednički nalog predati Bajdenu nakon inauguracije

Tviter će predati kontrolu nad predsjedničkim nalogom “presidential @POTUS” Džou Bajdenu nakon što položi zakletvu za američkog predsjednika, čak i ako sadašnji predsjednik Donald Tramp ne prizna poraz.

Privatni nalog @realDonaldTrump, s gotovo 88 miliona pratilaca, postao je jedno od najmoćnijih Trampovih oružja za javno osporavanje rezultata izbora, a službeni nalog @POTUS koristi se uglavnom kako bi se prenosile njegove objave s privatnog naloga i ima gotovo 32 miliona pratilaca.

Tviter je i ranije najavio da će se nakon trnazicije vlasti, prema Trampovom privatnom nalogu odnositi kao i prema svim drugim ako bude širio netačne informacije. Tada je ova kompanija dodala da će nakon što preda vlast Bajdenu, Tramp izgubiti poseban tretman koji je imao kao predsjednik SAD-a.

“Gigant društvenih medija aktivno se priprema za tranziciju institucionalnih Tviter naloga Bijele kuće 20. januara 2020. godine”, rekao je portparol Tvitera Nich Pacilio.

Proces prebacivanja naloga na Bajdena, prema Tviteru, odvija se u saradnji s američkim Nacionalnim arhivom, kao što je to učinjeno i 2017. godine. Prenos će obuhvatiti arhiviranje svih Trampovih tvitova s računa @POTUS, kao i s računa @FLOTUS (prva dama) i @VP (potpredsjednik). Nakon toga, svi tvitovi i objave će biti resetovani i predati u ruke novoj administraciji Bijele kuće.

Tramp koji još uvijek nije priznao gubitak na izborima, koristio je Tviter za izgradnju svog političkog imidža, ali u posljednje vrijeme i pisanja brojnih dezinformacija koje prvenstveno uključuju izborni dan, a koje je ova društvena mreža označila prevarom navodeći da su u suprotnosti sa službenim informacijama, piše France24.

Tviter je inače već dugo bio pod pritiskom da ograniči Trampovo korištenje te platforme za širenje dezinformacija i teorija zavjere, piše Klix.Ostavite komentar: