Huawei ne smije da koristi microSD!

Huawei se suočava sa novim američkim sankcijama – ovog puta je na red došao microSD. To je samo još jedan problem u nizu za kineskog IT giganta.

Svakim danom stižu nove vijesti o ograničenjima s kojima se susreće Huawei. Od prvobitno najavljivanog uskraćivanja Gugl podrške za Android operativni sistem, stiglo se do novih sankcija.

Danas je svoj red dočekala SD asocijacija koja je uskratila prava kineskoj kompaniji. To u prevodu znači da Huawei više nema prava da koristi microSD kartice ili SD slotove u svojim proizvodima!

Ako neka kompanija nije članica asocijacije ona nema prava da pravi proizvode po navedenim standardima. Asocijacija je potvrdila da je kompanija uklonjena sa spiska članova u skladu sa naređenjem američkih vlasti. Huawei je za Android Authority istakao da trenutni modeli neće zakačeni ovom zabranom, ali za buduće uređaje nisu imali komentar, prenosi PC Press.

Iako je zabrana značajna, svi koji imaju Huawei znaju ovo nije velika šteta. Naime, uređaji ove kompanije već duže vremena koriste NanoMemory format koji je sama osmislila. Riječ je formatu kartica koje su manje od microSD. 

Ostavite komentar: