Google Search desktop rezultati dobijaju favikone za sajtove i istaknutije oznake za reklame

Prošle godine, Google je objavio da će svi rezultati pretrage u Search-u za mobilne uređaje imati favikon za sajtove i naziv domena. Zajedno da istaknutijom “Ad” oznakom, ove promjene sada stižu i na Google Search za desktop računare.

Search rezultati dobijaju manji redizajn, gdje će se naziv stranice sada pojavljivati ispod glavne linije koja sadrži favikon sajta i naziv domena. Google se nada da će isticanje brendiranja sajta korisniku omogućiti i pomoći da bolje razume odakle informacije stižu i koje stranice sadrže ono što korisnik traži.

Još jedna izmena je to što Google Search sada ima istaknutiju “Ad” oznaju za reklame, koja je podebljana i više nije zelene boje.

Ikonice za sajtove igraju veliku ulogu u potvrđivanju svakog rezultata i pomažu korisnicima da lakše skeniraju stranice sa rezultatima i odluče šta sljedeće da istražuju. Favikoni takođe pomažu u brendiranju sajtova, dok su webmasterima obezbjeđeni vodiči i uputstva kako da izaberu pravu ikonicu za listinge.

Na mobilnim uređajima, ovaj dizajn podržava i nove formate sadržaja, kao što su AMP priče. Google bi mogao dodati još akcionih tastera i korisnih preview-a za rezultate Search kartica, prenosi benchmark.rs.

Google Search desktop favikoni i druge pomenute izmene se očekuju tokom ove sedmice.

 Ostavite komentar: