Google rezultatima pretraživanja dodao “share” taster

I danas se često događa da se usmeno postavljaju pitanja koja inače mogu da se guglaju, što je donekle i poželjno, budući da iskustvo iz prve ruke najčešće daje i najbolje odgovore.

I pored toga potraga za odgovorima na internetu postala je sastavni deo života, a dijeljenje pronađenih rezultata sve do sada nije bilo jednostavno.

Google radi na tome da se to promijeni, pa najnovija verzija pretraživača za Android u beta verziji sada nudi i opciju za dijeljenje rezultata pretraživanja. Tako Android korisnici sa beta verzijom Google aplikacije sada mogu da vide i share taster, te kada na njega kliknu dobijaju meni sa opcijama za deljenje, zahvaljujući čemu sa drugim korisnicima mogu da podijele rezultate, te im tako odgovore na pitanje.

Jedini problem je u tome što onaj kome se rezultati pretraživanja pošalju vjerovatno ne vidi iste linkove, budući da Google pretraživanje personalizuje, te ga prilagođava internet navikama određenog korisnika, pa se očekuje da se i to reši, budući da bi različiti rezultati pretraživanja samo mogli da prodube pitanje, umesto da ponude odgovor, prenosi PC Press.Ostavite komentar: