Google eksperimentiše sa tamnim modom za Chrome na telefonima

Kompaniji Google je bilo potrebno određeno vrijeme kako bi implementirala tamni mod u svoje aplikacije i platforme, ali sada izgleda da je tehmološki gigant konačno prihvatio ovu ideju koja je popularan zahtjev korisnika.

Sajt 9to5Google je otkrio da Chrome 73 beta za Android stiže sa tamnom temom, a svega nekoliko dana nakon što je objavljeno da Google sprema tamni UI za Chrome na Windows i Mac uređajima.

Tamna tema za eksperimentalni mobilni browser je još uvek u veoma ranoj fazi razvoja. Korisnici će znati da opcija postoji samo ukoliko naprave dugačak pritisak na link ili fotografiju, i samo ukoliko je Android Pie Dark Mode podešen na Always On u okviru Developer Options. Takođe, čak i paneli koji već stižu u tamno sivoj verziji zahtijevaju dodatni rad, jer je neki tekst na njima još uvijek u crnoj boji.

Iako nema garancija da će pomenuta funkcija iz bete biti pretočena u stabilnu verziju i isporučena korisnicima, velike su šanse da se to ipak desi, prenosi “benchmark.rs“.

Tamni mod je veoma zahtjevana i iščekivana funkcija od strane Android korisnika, koja ima prednosti u tome što je lakša za oči i smanjuje potrošnju baterije.

Prema navodima 9to5Google, u budućnosti nas očekuje više tamnih elemenata, uključujući i druge menije browsera.

 

Ostavite komentar: