Google bi mogao dodati snimanje poziva u svoju Android Phone aplikaciju

Google Phone aplikacija bi uskoro mogla korisnicima omogućiti snimanje poziva, ali i njihovu transkripciju. Ovo otkrivaju APK fajlovi do kojih je došao sajt 9to5Google, kao i testovi XDA Developers sajta.

Najnovija verzija 44 ove aplikacije uključuje i kod koji pokazuje ne samo postojanje pomenute funkcije, već i kako bi ona mogla biti implementirana a da to bude u okviru zakona. Pored toga, tu je i karakteristika koja sugeriše mogućnost transkripcije poziva, verovatno uz pomoć tehnologije koja je slična Google-ovoj postojećoj Recorder transcription aplikaciji.

Kako XDA Developers sugeriše, Phone aplikacija će pokazivati “record” taster tokom bilo kog telefonskog poziva, nakon što se funkcija implementira. Pritiskom na taster počinje snimanje, a ovo će vjerovatno pokrenuti i “odricanje od odgovornosti” koje će verbalno obavijestiti obe strane o tome da se razgovor snima, prenosi portal “benchmark.rs“.

Ove funkcije su još uvijek u fazi testiranja i nisu implementirane. To znači da bi se mogle pojaviti u budućim verzijama Phone aplikacije, ali postoji mogućnosti da se to ne desi. Pored ovoga, funkcije bi mogle biti ekskluzivne samo za Pixel telefone i na određenim tritorijama.

 Ostavite komentar: