Frustrirajuća situacija: Glavni razlozi zbog kojih se baterija brzo isprazni

Prazna baterija, u situaciji kada smo napolju ili nam je telefon baš potreban, može biti prilično frustrirajuća situacija. Ponekad se čini da se baterija prebrzo prazni.

U nastavku pročitajte tri razloga zbog kojih baterija telefona može prebrzo da se isprazni.

  1. Jako osvjetljenje ekrana

Jako osvjetljenje ekrana je jedan od najočiglednijih uzroka brzog pražnjenja baterije. Dakle, da bi vam baterija duže potrajala, trebalo bi da smanjite osvjetljenje ekrana, a pomoći će i ako odaberete tamni (štedljivi) način rada.

Takođe možete podesiti osvjetljenje svog telefona tako da se prilagodi spoljašnjem svjetlu. To će mu omogućiti da potamni u okruženjima sa slabim osvjetljenjem i posvijetli u okruženjima s puno svjetla.

  1. Pozadinske aplikacije

Pozadinske aplikacije u suštini funkcionišu čak i kada ih aktivno ne koristite. Neke od njih su VPN, antivirus aplikacije, aplikacije za zdravlje i kalendar. Te aplikacije nadziru ili kontrolišu određene aspekte vašeg telefona bez vaše intervencije, što, iako je zgodno, značajno troši vašu bateriju, piše Make use of.

Takođe, vjerovatno vam nije potreban velik broj ovih aplikacija koje rade konstantno u pozadini. U podešavanjima svog uređaja možete pronaći opciju optimizovanja baterije koja će, ako je aktivirana, zatvoriti sve nepotrebne pozadinske aplikacije. Zahvaljujući toj opciji, baterija bi mogla da vam potraje znatno duže.

  1. Stalno ste onlajn

Ako su vam stalno uključeni mobilni podaci ili WiFi, to će sigurno uticati i na trajanje baterije jer ćete stalno primati obaveštenja, pozadinska ažuriranja i još mnogo toga kada vam to nije neophodno.

Kada idete na spavanje, poželjno je da isključite WiFi i mobilne podatke, a možete da odaberete i način rada u avionu (airplane mode).

Ostavite komentar: