FOTO – Najskuplja Lada stigla u prodaju

Lada već godinama nije predmet ismijavanja, a pojedini modeli dostojni su i zapadne konkurencije. Vesta je jedan od boljih primjera, a njen Sport model i najbolji.

Iako ovaj model nije ni približno tržišno atraktivan poput nekih drugih Lada, posebno crossoverskih izdanja, a zapadnom svijetu ne može konkurisati ni u pogledu voznih osobina, radi se o modelu kojim je napravljen primjetan iskorak.

Privlačnost mu se ne može osporiti, bilo da govorimo o vanjštini ili bogato opremljenoj kabini. S gotovo 200 novih dijelova, sportska Vesta standardno dolazi s ESP sistemom, klimom, tempomatom, audiosustavom i grijanim prednjim sjedalima. Poželite li kameru za vožnju unatrag, multimediju i grijanje vjetrobrana, dobićete i to, a onda će se cijena popeti na oko 14.000 evra, 600 više od starta.

I pritom računajte na 1.8 benzinca sa 145 KS ispod poklopca s kojim Vesta stiže do stotke u manje od 10 sekundi i do maksimalnih gotovo 200 km/h. I da, ova Lada kotrlja se na 17-inčnim naplatcima i spuštena je primjetnih 31 mm. Sve u svemu, zvuči kao fer ponuda.

 

Izvor:(Index.hr)

 Ostavite komentar: