„Fejsbuk“ i „Rej ban“ razvijaju pametne naočare

Kompanija „Fejsbuk“ udružila je snage sa proizvođačem „Rej ban“ naočara kako bi zajedno razvili pametne naočare koje bi omogućile korisnicima da uz pomoć aplikacije budu u kontaktu sa porodicom i prijateljima.

Osnivač najveće društvene mreže, Mark Zakerberg najavio je saradnju sa kompanijom “EssilorLuxottica SA”, najvećim svetskim proizvođačem naočara, javlja Blumberg.

Cilj udruživanja je da se popularizuju pametne naočare uz pomoć brenda „Rej ban“.

Dve kompanije ulaze na teren na kojem su Vaunt naočare, proizvod firme “Intel Corp”, kao i Google Glass projekat tima Sergeja Brina, koji je naišao na neodobravanje zbog primedbi na bezbednost privatnosti, a neki su se žalili i na dizajn.

„Fejsbukove“ pametne naočare, kako najavljuje kompanija sa sedištem u Kaliforniji, omogućiće korisnicima upotrebu aplikacija namenjenih komunikaciji, prenosi “RTS”.

Interesovanje za aplikacije za proširenu realnost (Augmented Reality) i uređaje koji mogu da se nose ogromno je među tahnološkim kompanijama, a pametne naočare su idealan spoj.

Osobine, detalji i cena proizvoda koji će biti rezultat saradnje „Fejsbuka“ i kompanije “EssilorLuxottica SA” biće poznati uoči njegovog predstavljanja koje je planirano za sledeću godinu.

 

 

Ostavite komentar: