Facebook uvodi novu opciju, a korisnici će zarađivati novac

Društvena mreža Facebook radi na novoj aplikaciji nazvanoj Study, a riječ je o aplikaciji pomoću koje će Facebook moći pratiti aktivnosti korisnika mobilnih uređaja, s tim da će im za to biti plaćeno.

U saopštenju iz kompanije Facebook navedeno je kako će se pomoću aplikacije Study vršiti obrada podataka korisnika te vršiti analize njihovih navika korišćenja. Navode kako je riječ novoj “aplikaciji za istraživanje tržišta”.

Study će prikupljati podatke o aplikacijama koje korisnici instaliraju na svojim telefonima, kao i podatke o tome koliko vremena provode na tim aplikacijama, te u kojoj zemlji se nalaze.

Ovoj aplikaciji neće biti dostupni podaci kao što su identitet korisnika, šifre, fotografije, videozapisi i poruke. Podaci koji prikupi Study, neće biti isporučivane trećim aplikacijama i neće se moći koristiti u reklamne svrhe.

Study će biti dostupan na platformi Android i neće biti dostupna korisnicima mlađim od 18 godina. Starosna dob korisnika biće provjeravana putem Facebook računa. Facebook će takođe, dobiti podatke o bankovnom računu korisnika i platiti određeni iznosi za one koji dopuštaju korišćenje njihovih podataka.

Aplikacija, koja će najprije biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji, kasnije će biti ponuđena i u drugim zemljama, prenosi N1.

Iz Fejsbuka navode kako garantuju da će podaci korisnika biti sigurno pohranjivani, te kako će ti podaci biti korišćeni isključivo za istraživanja tržišta i pravljenje boljih proizvoda.Ostavite komentar: