Facebook dobro poznaje svoje korisnike i zato im sprema “brdo” novih aplikacija

Kompanija Facebook formirala je novi NPE (New product experimentation) tim, koji bi tokom predstojećih mjeseci trebalo da predstavi veliki broj novih aplikacija.

Tim bi trebalo da osmisli i plasira aplikacije koje korisnicima “daju potpuno novo iskustvo u stvaranju zajednice”.

Detalji još uvek nisu saopšteni, ali se zna da će neke od njih biti besplatne, dok će se druge plaćati i imati mogućnost kupovine unutar same aplikacije.

Prve NPE aplikacije se mogu očekivati već u narednih nekoliko nedelja, a biće distribuirane putem Google Playa i App Storea.

Ovaj potez Facebooka predstavlja još jedan u nizu pokušaja te kompanije da se “odvoji” od svoje društvene mreže, koja nekoliko godina unazad trpi oštre kritike i kazne zbog kršenja privatnosti korisnika i bezbednosnih propusta.

Facebook, do sada, osim Messengera, nije uspio da razvije i plasira ni jednu novu aplikaciju koja je imala uspeha i bila prihvaćena od strane korisnika, piše Cnet.

Budući da Facebook još uvijek ima 2,38 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, sasvim je sigurno da ima dobar uvid njihova interesovanja i potrebe, prenosi B92.Ostavite komentar: