Facebook administratori mogu da direktno odgovaraju na Instagram poruke

Usred izvještaja da Facebook želi da objedini svoje aplikacije za razmjenu poruka, pri čemu posjeduje najpopularnije, sada je dozvolio administratorima Facebook stranica da odgovore na svoje Instagram poruke direktno iz inbox-a stranice. To bi im olakšalo da komuniciraju sa svojom publikom na dvije platforme koje posjeduje Facebook.

Novost je objavljena u saopštenju za javnost vezano za Facebook Communities Summit, koji je održan u prisustvu više od 400 lidera zajednice u Menlo Park-u, sedištu kompanije. Facebook je najavio nekoliko ažuriranja proizvoda kako bi im pomogli da nastave sa izgradnjom svojih zajednica na najvećoj platformi društvenih mreža na svijetu.

Nove funkcije uključuju dodatne alate za formatiranje postova i načine za upravljanje grupama kao što je kako da informišete člana kada krše pravila. Pokrenut je i pilot program koji omogućava grupama i brendovima da sarađuju, dovodeći pretplatničke grupe do više partnera.

Pored toga, administratorima stranice je sada dozvoljeno da odgovore na Instagram Direct Messages iz svog Facebook Page inbox-a, prenosi PC Press.  Ovo bi moglo da bude odskočna daska za poboljšanu integraciju između Facebook-ovih usluga, kao što je nedavno objavljeno. Ima smisla da Facebook omogući ovo korisnicima jer osigurava da će potrošiti dodatno vrijeme na samoj Facebook stranici.

 Ostavite komentar: