Dva različita taba: Novi algoritam na Fejsbuku

Bez panike, Facebook se još uvijek nije potpuno promijenio, a možda bi trebalo. Stvar je u tome da je ova mreža sada dobila dva tipa news feeda za Android i iOS aplikacije.

Promjene su dakle u vezi s mobilnim aplikacijama, a tiču se onoga što je nekada bio jedinstveni News feed, koji sada ima dva dijela. Home stranica prikazuje ono što algoritmi preporučuju na osnovu interesovanja korisnika: Reels, Stories i druge personalizovane sadržaje, a Feeds tab s druge strane nudi postove prijatelja, stranica i grupa koje se prate, dakle bez “Suggested For You” postova.

Dva različita taba će dakle biti dostupna i u Android i u iOS aplikaciji, a izmjene bi do svih korisnika trebalo da stignu do kraja ove nedjelje. Na taj način se izlazi u susret jednom od najčešćih zahtjeva – da se pronađe rješenje koje će osigurati da se ne propuštaju postovi prijatelja.

Sada su okupljeni u Feeds tab, bez miješanja uljeza sa strane, a neki tvrde da je ova promjena korak ka tome da se i Facebook pretvori u nešto što liči na TikTok.

Home tab će prikazivati postove prijatelja, ali zajedno s preporukama koje algoritmi biraju na osnovu interesovanja korisnika. Facebook je u poslijednje vrijeme izgubio mnogo korisnika, budući da TikTok vlada, pa je ovo pokušaj da se povrati kontrola, prenosi The Verge/PC Press.

 

Ostavite komentar: