Dva ekrana jedan do drugog za 1.400 dolara – pokušava li „Majkrosoft” ponovo da izmisli telefon VIDEO

Iako se i danas često čuju komentari da savremeni mobilni telefoni liče jedan na drugi, sve češće nailazimo na pokušaje proizvođača da ponude nešto drugačije i funkcionalno. Poslije eksperimenata sa savitljivim ekranima mngogih proizvođača, „Majkrosoft” nudi telefon sa dva ekrana koji su jedan do drugog.

„Majkrosoftov“ Surface Duo se sklapa kao knjiga. Za razliku od nekih već poznatih uređaja drugih proizvođača koji imaju savitljive ekrane, Surface Duo ima dva odvojena tradicionalna ekrana koji su sinhronizovani.

Na medijskom brifingu gdje je najavljen Surface Duo, „Majkrosoft“ je istakao da je riječ o telefonu koji će završiti posao na sličan način kao što mnogi poslovni korisnici koriste podešavanja duplog monitora na personalnim računarima.

Na primjer, u aplikaciji Teams, video-razgovor se događa na jednom ekranu dok se tekstualni čet prikazuje na drugom.

U aplikaciji Outlook, korisnik istovremeno može na jednom ekranu da čita mejl, a na drugom da odgovara.

„Ne pokušavam ponovo da izmislim telefon, ali vjerujem da je ovo bolji način da se obave poslovi“, rekao je Panos Panaj, „Majkrosoftov“ šef proizvodnje.

Korisnicima je omogućeno i simultano korišćenje aplikacija koje nisu „Majkrosoftove“, kao npr. upotreba Tvitera i Instagrama, ekran pored ekrana

Moguće je i čitati knjigu na jednom ekranu dok na drugom hvatate bilješke.

Panaj je rekao da je „Majkrosoft“ izabrao „Guglov“ operativni sistem jer pruža korisnicima pristup velikom Android ekosistemu mobilnih aplikacija.

„Gugl prodavnica je krucijalna“, naveo je.

Narudžbine uređaja već su počele i za sada će biti dostupan samo na američkom tržištu. Cijena će biti 1.399 dolara, a prodaja počinje 10. septembra.

 

Izvor:(RTS)

 

 

Ostavite komentar: