Casio predstavio prvi G-Shock sa displejem u boji

Casio je predstavio svoj novi pametni sat G-Shock sa platformom Google Wear OS, a to je ujedno i prvi G-Shock sat sa displejem u boji.

Kao što biste očekivali od G-Shock sata, GSV-H1000, kako mu je naziv, ima robusan izgled sa titanijumskom poleđinom za dodatnu izdržljivost.
Da je zaista žilav, govori i otpornost na udarce i vodu do 200 metara dubine. Novina je Android Wear OS, uparen je sa dvoslojnim ekranom, uz uvijek uključeni LCD za prikaz vremena, u kombinaciji sa LCD ekranom u boji koji može da prikaže mape, obaviještenja, podatke senzora i druge informacije.
To je prvi put da tako nešto ima neki G-Shock sata, mada Casio već koristi Wear OS u svojoj liniji pametnih satova Pro Trek.
Sat je prepun senzora, uključujući ugrađeni GPS, optički senzor otkucaja srca, kompas, mogućnost mjerenja nadmorska visina, barometarski pritisak i još mnogo toga, prenosi b92.
Takođe posjeduje Casio aplikaciju za 24 opcije vježbanja u zatvorenom i 15 aktivnosti, uključujući trčanje, drumski biciklizam i plivanje, ili ekstremnije sportove poput surfovanja i borda. U međuvremenu, platforma Wear OS omogućava pristup obavještenjima na pametnom telefonu, brojne aplikacije i pristup Google Asistentu.
Korisnicima se vjerovatno neće dopasti 1,5-dnevno trajanje baterije sa ekranom u boji, mada se to produžava na mjesec dana u “režimu štednje baterije”.

Ostavite komentar: