Budućnost svemirskog turizma: Bezos predstavio “Orbital Reef” VIDEO

Kompanija za svemirski turizam Džefa Bezosa “Blue Origin” objavila je u planove za razvoj i upravljanje novom komercijalnom svemirskom stanicom pod nazivom “Orbital Reef”.

“Blue Origin“ je u partnerstvu sa kompanijom “Sierra Space“ iz Nevade predstavila projekat koji je podržan od strane brojnih kompanija iz svemirske industrije, uključujući američki vazduhoplovni gigant Boing i “Redwire Space“ sa sedištem na Floridi.
Iz kompanije saopštavaju da će “Orbital Reef” raditi kao “poslovni prostor mješovite namjene” u svemiru, pružajući mesto za istraživače, preduzetnike i posjetioce.
Očekuje se da ova svemirska stanica počne sa radom u drugoj polovini ove decenije. Ranije ovog mjeseca, “Blue Origin” je u kosmos vinuo i 90-godišnjeg glumca Vilijama Šatnera, čuvenog kapetana Kirka iz serijala “Zvezdane staze”.Lansiranje je uslijedilo kada je industrija svemirskog turizma, koaj je trenutno u povoju, konačno uzela zamah, sa putnicima na letjelicama koje su izgradili i kojima upravljaju neki od najbogatijih ljudi na svijetu.
Ričard Brenson iz Virdžin Galaktika otisnuo se u svemir u julu, a potom Bezos devet dana kasnije na prvom letu “Blue Origin“-a sa posadom, dok je “SpaceX“ Ilona Maska obavio je svoje prvo privatno putovanje sredinom septembra, ali bez Maska u njemu.

Ostavite komentar: