Brabus predstavio vozilo: Od cifre će vam se zavrtjeti u glavi

Veliki i moćni kamioneti najbolje prolaze u Americi, ali ovaj bi mogao odlično proći i u Evropi.

Ako se već X klasa nije mogla uklopiti u Mercedesovu ponudu, pick-up izvedba G klase definitivno ima potencijala. To jako dobro znaju u Brabusu, gdje su pripremili posebnu izvedbu. Osnova je poznata još od 2020. godine, kad je na ženevskom salonu Brabus planirao izložiti upravo ovakav model. U međuvremenu je stigla i pandemija, ali projekt je i dalje živio te se slagao u jedno od najpoželjnijih vozila ove vrste. Njemački tjuner je sada pripremio još zločestije Superblack izdanje.

Ovakva G klasa je čak 69 cm duža od originala te se zajedno s u bunker postavljenim rezervnim kotačem proteže na 5.31 m dužine. Pritom je na terenu nezaustavljivo vozilo, u prilog čemu ide 49 cm razmaka od tla.

Vozilo je postavljeno na ogromne 22-inčne točkove.

Ispod poklopca je dobro poznati 4.0 V8 twinturbo, ali sada osnažen na 800 KS i 1000 Nm. Lako se pamti, baš kao i da ova zvijer od 2.836 kg hvata 100 km/h za 4.8 sekundi. Razumljivo, maksimalac je limitiran na 210 km/h.

Odgovarajuće uređenje dobiva interijer s 206 kromiranih elemenata, obilja karbona s logom “77”, što asocira na godinu osnivanja kompanije (1977). Tačka na i su izduvni topovi na bokovima s dodatnom crvenom rasvjetom.

Konkretni primjerak je već prešao oko 1.000 km, a trenutno se nudi po cijeni od 726.259,38 evra.

Ostavite komentar: