Bezobrazni luksuz: Novi Range Rover izgleda kao “apartman na točkovima” FOTO

Dužina više od 5 metara, težine od čak 2,7 tona praznog vozila. Njegova upečatljiva pojava i veoma luksuzan interijer čine novi Range Rover pravim luksuznim apartmanom na točkovima, što i opravdava početna cijena od 94.400 funti ili u prevodu “već od” 184,630 maraka.

I dalje je ogroman, prodavaće se s normalnim (2997 mm) i produženim (3197 mm) međuosovinskim razmakom, a prvi put u istoriji modela može biti i sedmosjed. Automobil u kraćoj verziji dugačak je 5052 mm, u dužoj – 5252 mm. Obje su visoke 1.870 mm i široke 2.047 mm.

Na popisu su 3.0 blagi hibridni dizelski motori od 249 do 350 KS, trolitreni benzinski motor sa 350 KS i 4,4-litreni V8 s turbo punjačem od 530 KS. Ovaj posljednji i najskuplji sprinta do 100 km / h za 4,6 sekundi. Ako neko voli električare, mora pričekati na plug-in hibrid, koji prema WLTP-u može voziti na struju do 100 kilometara, a do prve stotke stiže za 5,6 sekundi. Kao u videu, proizvođač navodi da se stvarni domet u električnom načinu rada procjenjuje na 80 km.
Međutim, važnije od svih ovih brojeva je ono što novi Range Rover ima u sebi.

Pretpostavljam da oni koji kupuju takve automobile ne mare previše za potrošnju goriva i kapacitet motora, ali će cijeniti da je iznutra poput luksuznog mlažnjaka.
Naravno, interijer se može presvuči luksuznim kožama, ili naprotiv – modernim tkaninama koje neće imati nikakve veze sa životinjama. Kako bi odvojio putnike od okoline, Range Rover može biti opremljen zvučnim sistemom Meridian Signature s 35 zvučnika, uključujući aktivni sistem smanjenja buke koji se temelji na posebnim zvučnicima postavljenim u naslone za glavu. Dva zvučnika u svakom naslonu za glavu smanjuju neželjenu buku tako da se putnici mogu koncentrisati na slušanje muzike ili razgovor.

Ostavite komentar: