Bavarci odradili blage izmjene: Objavljen restilizovani BMW X7 FOTO

Vjerovatno niko nije vjerovao da ćemo u dogledno vrijeme iznova vidjeti BMW sa dvodjelnom svjetlosnom grupom na anfasu, pa se došlo i do toga, sve u maniru Citroena i azijskih brendova. Poslije nekoliko godina postojanja na tržištu, došlo je vrijeme za zatezanje bora kod modela X7, perjanice SUV game bavarske marke.

Dakle, najveće izmjene odigrale su se na anfasu i, naravno, radi se o pomenutim farovima. Šta više, BMW navodi da će ovakav tip svjetlosne grupe naći primjenu i kod drugih prestižnijih modela te kuće – odnosno da će ih dobiti i naredna limuzina Serije 7. Vidimo da su Bavarci blago izmijenili i rešetku, kao i prednji odbojnik.

Predstavnici njemačke marke ističu da su obogatili paletu boja za 14 novih nijansi, kao i da je ovo prvi serijski BMW koji ima pravo na bizarno velike točkove od 23 cola. Osim njih, u ponudi su i naplaci prečnika 22, odnosno 21 inč, prenosi AutoRepublika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BMW (@bmw)

Što se tiče motorizacije, i ovdje je bilo određenih promjena. BMW je uveo u igru svoju novu familiju rednih šestaka, kako benzinskih tako i dizelaša. Svi agregati u ponudi imaju ispomoć sistema blagog hibrida od 48 V. Tu je i dalje i twin-turbo V8 pogonska jedinica, koji je takođe dobio sistem od 48V.

Na vrhu ponude je sada M60i, umjesto nekadašnjeg M50i. Ovakav SUV sa V8 motorom u stanju je da obavi sprint do “stotke” za samo 4,7 s i dostigne elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

BMW je unio promjene i u enterijer. Ubačen je i8 informativno-zabavni sistem koji podrazumijeva dualni set displeja, jedan od 12,3 inča koji tumači ulogu instrumentalne table, i drugi dijagonale od 14,9 cola kojim se upravlja info-zabavnim setom u vozilu. Ujedno ovo je prvi put da pomenuti i8 info sistem stiže u neki SUS model, do sada su ga imali samo i4 i iX.

X7 i dalje ima opciju da bude šestosjed, ili sedmosjed. BMW je obogatio ponudu tapacira i presvlaka za sjedišta, a navode da imaju i posebnu opciju za one koji su vegani.

Bavarski proizvođač potvrdio je da će se X7 i dalje proizvoditi u Spartanburgu u SAD, te da će prvi primjerci restilizovanog SUV-a za evropske kupce stići tokom ljeta tekuće godine.

Ostavite komentar: